اطلاعاتی در باره فیپا

ادرس جدید سایت دپارتمان چاپ کتاب

http://www.chapketab.ir

 
اداره کل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی مسئول مستقیم صدور فیپا در جمهوری اسلامی ایران می باشد و هیچ نماینده ای در سطح کشور ندارد و صدور فیپا تنها توسط سازمان و اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به صورت رایگان انجام می گردد.
لذا هرگونه فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی که تحت عنوان نمایندگان فیپا در شهرستان ها اقدام به صدورفیپا با دریافت وجه از ناشران می‌نمایند، مورد تایید این اداره کل نیست و این اقدام آنها غیرقانونی و قابل پیگیری است. اطلاعات فیپاهای جعلی و غیرقانونی صادر شده، هیچگاه در کتابشناسی ملی ایران  وارد نمی شود و قابلیت جستجو نخواهد داشت .
هرگونه سوال در زمینه چاپ کتاب، گرفتن مجوز چاپ کتاب، مراحل چاپ کتاب، هزینه ی چاپ، تبدیل پایان نامه به کتاب، چاپ در زمینه های علمی ادبی دینی هنری پزشکی مهندسی، تالیف و نوشتن پایان نامه و اکسپت مقالات ای اس ای (ISI) و ای اس سی (ISC)  و … را از ما بپرسید
شماره تماس: ۰۹۱۸۳۷۷۵۳۳۴
ایمیل: hoseinvash@yahoo.com
جیمیل: hoseinvash@gmail.com
◊تعریف فیپا
فهرستنویسی پیش از انتشار (فیپا) عبارت است از فهرستنویسی توصیفی و تحلیلی کتاب پیش از انتشار و درج آن در صفحه حقوقی یا صفحه شناسنامه همان کتاب.
◊اهداف و فواید فیپا
۱ یکدستی و هماهنگی فهرستنویسی و سازماندهی کتب در سطح کشور
۲ تسهیل امر فهرستنویسی توسط کتابداران در تمامی کتابخانه ها
۳جلوگیری از انجام کار تکراری
۴ افزایش سرعت بازیابی منابع در کتابخانه ها
۵ اطمینان از صحت و درستی آن
۶ صرفه جویی در بودجه‘ نیروی انسانی‘ زمان ‘مکان
۷ تسریع امر اشاعه اطلاعات
۸ تسهیل در ایجاد شبکه های اطلاعاتی و درواقع اشتراک اطلاعات کتابشناختی در سطوح ملی و بین المللی
۹ افزایش سرعت گردش اطلاعات
 
◊تاریخچه فهرستنویسی پیش از انتشار در جهان
این‌ طرح‌ به‌ شکل‌ غیررسمی‌ در سال ۱۸۷۰ در آمریکا پیشنهاد شد و برای‌ اولین‌ مرتبه‌ به‌ طور رسمی‌ توسط‌ کتابخانه کنگره آمریکا در سال ۱۹۰۱ آغاز شد. در سال ۱۹۷۱ برای‌ دومین‌ مرتبه‌ با روشی‌ که‌ برخاسته‌ از طرح‌ فهرستنویسی‌ از مأخذ بود در کتابخانه کنگره آمریکا پی‌ گرفته‌ شد. پس‌ از حدود ۳ سال ۶۵ درصد از کتابخانه‌های‌ آمریکا دارای‌ فهرستبرگه پیش‌ از انتشار شدند. در انگلستان‌ پیشنهاد این‌ طرح‌ به‌ سال ۱۸۷۶ باز میگردد، اما اجرای‌ رسمی‌ آن‌ به‌ سال ۱۹۷۷ می‌رسد. در سال ۱۹۸۱ اعلام‌ شد که ۹۰ درصد از کتابخانه‌های‌ انگلستان‌ از این‌ طرح‌ استفاده‌ می‌کنند. در حال‌ حاضر بسیاری‌ از کشورهای‌ جهان‌ از این‌ طرح‌استقبال‌ کرده‌اند.
◊تاریخچه فهرستنویسی‌ پیش‌ از انتشار در ایران
شکل‌ ابتدایی‌ و مختصر این‌ طرح‌ را در کتابهای‌ چاپ‌ سال ۱۳۴۶ به‌ بعد دانشگاه‌ تهران‌ و ۱۳۴۹ به‌ بعد خانقاه‌ نعمت‌اللهی‌ می‌توان‌ دید. در سال ۱۳۷۱ کتابخانه ملی‌ ایران‌ این‌ طرح‌ را به‌ طور آزمایشی‌ با برخی‌ از ناشران‌ به‌ اجرا گذاشت‌ و پس‌ از موفقیت‌ نسبی‌ پیشنهاد قانونی‌ شدن‌ آن‌، طی‌ طرحی‌ در اسفند ۱۳۷۴ از سوی‌ کتابخانه ملی‌ به‌ هیئت‌ دولت‌ ارائه‌ شد که‌ تصویبنامه آن‌ در تاریخ ۸/۱۲/۱۳۷۵ به‌ کتابخانه ملی‌ ابلاغ‌ شد و مسئولیت‌ اجرایی‌ طرح‌ بر عهده‌ کتابخانه ملی‌ نهاده‌ شد. در مهر ۱۳۷۷ کتابخانه ملی‌ با همکاری‌ وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ اجرای‌ طرح‌ را به‌ طور رسمی‌ آغاز کرد. اکنون‌ با همراهی‌ و مساعدت‌ ناشران‌ عزیز بیش‌ از ۹۰% از کتابهای‌ منتشر شده‌ در سطح‌ کشور همراه‌ با این‌ اطلاعات‌ منتشر می‌شوند. تخمین‌ زده‌ می‌شود که‌ فقط‌ سالانه‌ بیش‌ از یک‌ میلیارد تومان‌ صرفه‌جویی‌ حاصل‌ اجرای‌ این‌ طرح‌ است‌.
◊فیپای الکترونیکی
در سالهای اخیرصدور فیپای الکترونیکی ((ECIP به منظور امکان فرآیند درخواست و صدور فیپا از طریق اینترنت در کتابخانه های کنگره آمریکا، کتابخانه بریتانیا ، کتابخانه های ملی کانادا و کتابخانه های ملی اکثر کشورهای دنیا آغاز شده است. در کشور ما نیز از اواخر سال ۱۳۸۶ طرح صدور فیپای الکترونیکی به اجرا درآمد و هم اکنون ناشران تنها از طریق سایت، درخواست خود را به واحد فیپا ارسال می کنند و از این طریق برای کتابهای منتشره خود فیپا دریافت می نمایند.
◊مزایای فیپای الکترونیکی
۱ صرفه جویی در وقت و هزینه به علت عدم نیاز به مراجعه حضوری برای درخواست فیپا
۲ امکان ارسال درخواست الکترونیکی در کلیه ساعات شبانه روز
۳ امکان درخواست فیپا از تمام نقاط کشور به طور یکسان
۴ صرفه جویی در بودجه، نیروی انسانی، زمان و مکان
۵ پیگیری مشکلات و ارتباط با ناشرین از طریق تلفن و اینترنت
۶ امکان دریافت برگه فیپا از طریق پست الکترونیک
۷ امکان دریافت برگه فیپا از وب گاه کتابخانه ملی
 
◊درخواست فیپای الکترونیکی
برای درخواست فیپا از طریق اینترنت(فیپای الکترونیکی)، بعد از دریافت شناسه کاربری و رمز عبور از واحد فیپا ، با مراجعه به قسمت درخواست فیپای وبگاه سازمان ، فرم الکترونیکی درخواست فیپا را تکمیل نموده و به همراه فایل متن کتاب که ضمیمه فرم می شود به واحد فیپا ارسال نمایید.
◊مهلت فیپا
فرآیند صدور فیپای الکترونیکی در صورت کامل بودن و صحت اطلاعات ارائه شده توسط ناشر حداکثر در مدت زمان ۴ روز کاری انجام می پذیرد. بدیهی است در صورت نقص یا عدم صحت اطلاعات درخواست ارسالی تا تکمیل اطلاعات، صدور فیپا متوقف مانده و مهلت مورد نظر از زمان تکیمل اطلاعات آغاز خواهد شد. شایان ذکر است که در موارد خاص مانند کتابهای مربوط به همایش ها، کنگره ها، جشنواره ها و … کتابهای مربوط به مناسبتهای خاص ملی و مذهبی، کتابهای درسی و آموزشی و موارد خاص با درخواست ناشر و با تایید مدیر کل یا معاون اداره کل پردازش و سازماندهی مهلت مذکور تا ۱ روز کاری نیز تقلیل می یابد.

ادرس جدید سایت دپارتمان چاپ کتاب

http://www.chapketab.ir

منبع: سایت کتابخانه ملی

 


هرگونه سوال در زمینه چاپ کتاب، گرفتن مجوز چاپ کتاب، مراحل چاپ کتاب، هزینه ی چاپ، تبدیل پایان نامه به کتاب، چاپ در زمینه های علمی ادبی دینی هنری پزشکی مهندسی، تالیف و نوشتن پایان نامه و اکسپت مقالات ای اس ای (ISI) و ای اس سی (ISC)  و … را از ما بپرسید

شماره تماس:   ۰۹۳۵۴۷۵۲۳۳۳

ایمیل انتشارات:vashpublish@yahoo.com
ایمیل: hoseinvash@yahoo.com
جیمیل: hoseinvash@gmail.com

نوشته‌های مرتبط:

مشاوره چاپ کتاب 09183775334 – آیا کودکان امروز با ادبیات کلاسیک ارتباط برقرار می‌کنند؟

دپارتمان چاپ کتاب (انتشارات سخنوران ) به شماره ثبت ۹۱۸۹...

“کتاب کتاب”

” کتاب کتاب” رهیافتی است به منظومه فکری رهبر معظم...

لطیفه و جوک در مورد کتاب- چاپ کتاب طنز و ادبی 09183775334 وش

لطایفی درباره کتاب ! گویند:‌مردی به دادگاه مراجعت کرد و...