فیپا

ادرس جدید سایت دپارتمان چاپ کتاب

http://www.chapketab.ir/

اداره كل پردازش و سازماندهي سازمان اسناد و كتابخانه ملي مسئول مستقيم صدور فيپا در جمهوري اسلامي ايران مي باشد و هيچ نماينده اي در سطح كشور ندارد و صدور فيپا تنها توسط سازمان و اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران به صورت رايگان انجام مي گردد.
لذا هرگونه فعاليت اشخاص حقيقي و حقوقي كه تحت عنوان نمايندگان فيپا در شهرستان ها اقدام به صدورفيپا با دريافت وجه از ناشران مي‌نمايند، مورد تاييد اين اداره كل نيست و اين اقدام آنها غيرقانوني و قابل پيگيري است. اطلاعات فيپاهاي جعلي و غيرقانوني صادر شده، هيچگاه در كتابشناسي ملي ايران  وارد نمي شود و قابليت جستجو نخواهد داشت .

هرگونه سوال در زمینه چاپ کتاب، گرفتن مجوز چاپ کتاب، مراحل چاپ کتاب، هزینه ی چاپ، تبدیل پایان نامه به کتاب، چاپ در زمینه های علمی ادبی دینی هنری پزشکی مهندسی، تالیف و نوشتن پایان نامه و اکسپت مقالات ای اس ای (ISI) و ای اس سی (ISC)  و … را از ما بپرسید
شماره تماس: ۰۹۱۸۳۷۷۵۳۳۴
ایمیل: hoseinvash@yahoo.com
جیمیل: hoseinvash@gmail.com
◊تعریف فیپا
فهرستنويسي پيش از انتشار (فيپا) عبارت است از فهرستنويسي توصيفي و تحليلي كتاب پيش از انتشار و درج آن در صفحه حقوقي يا صفحه شناسنامه همان كتاب.
◊اهداف و فوايد فيپا
1 يكدستي و هماهنگي فهرستنويسي و سازماندهي كتب در سطح كشور
2 تسهيل امر فهرستنويسي توسط كتابداران در تمامي كتابخانه ها
3جلوگيري از انجام كار تكراري
4 افزايش سرعت بازيابي منابع در كتابخانه ها
5 اطمينان از صحت و درستي آن
6 صرفه جويي در بودجه‘ نيروي انساني‘ زمان ‘مكان
7 تسريع امر اشاعه اطلاعات
8 تسهيل در ايجاد شبكه هاي اطلاعاتي و درواقع اشتراك اطلاعات كتابشناختي در سطوح ملي و بين المللي
9 افزايش سرعت گردش اطلاعات
 
◊تاریخچه فهرستنویسی پیش از انتشار در جهان
اين‌ طرح‌ به‌ شكل‌ غيررسمي‌ در سال 1870 در آمريكا پيشنهاد شد و براي‌ اولين‌ مرتبه‌ به‌ طور رسمي‌ توسط‌ كتابخانه كنگره آمريكا در سال 1901 آغاز شد. در سال 1971 براي‌ دومين‌ مرتبه‌ با روشي‌ كه‌ برخاسته‌ از طرح‌ فهرستنويسي‌ از مأخذ بود در كتابخانه كنگره آمريكا پي‌ گرفته‌ شد. پس‌ از حدود 3 سال 65 درصد از كتابخانه‌هاي‌ آمريكا داراي‌ فهرستبرگه پيش‌ از انتشار شدند. در انگلستان‌ پيشنهاد اين‌ طرح‌ به‌ سال 1876 باز ميگردد، اما اجراي‌ رسمي‌ آن‌ به‌ سال 1977 مي‌رسد. در سال 1981 اعلام‌ شد كه 90 درصد از كتابخانه‌هاي‌ انگلستان‌ از اين‌ طرح‌ استفاده‌ مي‌كنند. در حال‌ حاضر بسياري‌ از كشورهاي‌ جهان‌ از اين‌ طرح‌استقبال‌ كرده‌اند.
◊تاريخچه فهرستنويسي‌ پيش‌ از انتشار در ايران
شكل‌ ابتدايي‌ و مختصر اين‌ طرح‌ را در كتابهاي‌ چاپ‌ سال 1346 به‌ بعد دانشگاه‌ تهران‌ و 1349 به‌ بعد خانقاه‌ نعمت‌اللهي‌ مي‌توان‌ ديد. در سال 1371 كتابخانه ملي‌ ايران‌ اين‌ طرح‌ را به‌ طور آزمايشي‌ با برخي‌ از ناشران‌ به‌ اجرا گذاشت‌ و پس‌ از موفقيت‌ نسبي‌ پيشنهاد قانوني‌ شدن‌ آن‌، طي‌ طرحي‌ در اسفند 1374 از سوي‌ كتابخانه ملي‌ به‌ هيئت‌ دولت‌ ارائه‌ شد كه‌ تصويبنامه آن‌ در تاريخ 8/12/1375 به‌ كتابخانه ملي‌ ابلاغ‌ شد و مسئوليت‌ اجرايي‌ طرح‌ بر عهده‌ كتابخانه ملي‌ نهاده‌ شد. در مهر 1377 كتابخانه ملي‌ با همكاري‌ وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامي‌ اجراي‌ طرح‌ را به‌ طور رسمي‌ آغاز كرد. اكنون‌ با همراهي‌ و مساعدت‌ ناشران‌ عزيز بيش‌ از 90% از كتابهاي‌ منتشر شده‌ در سطح‌ كشور همراه‌ با اين‌ اطلاعات‌ منتشر مي‌شوند. تخمين‌ زده‌ مي‌شود كه‌ فقط‌ سالانه‌ بيش‌ از يك‌ ميليارد تومان‌ صرفه‌جويي‌ حاصل‌ اجراي‌ اين‌ طرح‌ است‌.
◊فیپای الکترونیکی
در سالهای اخیرصدور فیپای الکترونیکی ((ECIP به منظور امکان فرآیند درخواست و صدور فیپا از طریق اینترنت در کتابخانه های کنگره آمریکا، کتابخانه بریتانیا ، کتابخانه های ملی کانادا و کتابخانه های ملی اکثر کشورهای دنیا آغاز شده است. در کشور ما نیز از اواخر سال ۱۳۸۶ طرح صدور فیپای الکترونیکی به اجرا درآمد و هم اکنون ناشران تنها از طریق سایت، درخواست خود را به واحد فیپا ارسال مي كنند و از این طریق برای کتابهای منتشره خود فیپا دریافت می نمایند.
◊مزایای فیپای الکترونیکی
1 صرفه جویی در وقت و هزینه به علت عدم نیاز به مراجعه حضوری برای درخواست فیپا
2 امکان ارسال درخواست الکترونیکی در کلیه ساعات شبانه روز
3 امکان درخواست فیپا از تمام نقاط کشور به طور یکسان
4 صرفه جویی در بودجه، نیروی انسانی، زمان و مکان
5 پیگیری مشکلات و ارتباط با ناشرین از طریق تلفن و اینترنت
6 امکان دریافت برگه فیپا از طریق پست الکترونیک
7 امکان دریافت برگه فیپا از وب گاه کتابخانه ملی
 
◊درخواست فیپای الکترونیکی
برای درخواست فیپا از طریق اینترنت(فیپای الکترونیکی)، بعد از دریافت شناسه کاربری و رمز عبور از واحد فیپا ، با مراجعه به قسمت درخواست فیپای وبگاه سازمان ، فرم الکترونیکی درخواست فیپا را تکمیل نموده و به همراه فایل متن کتاب که ضمیمه فرم می شود به واحد فیپا ارسال نمایید.
◊مهلت فیپا
فرآیند صدور فیپای الکترونیکی در صورت کامل بودن و صحت اطلاعات ارائه شده توسط ناشر حداکثر در مدت زمان ۴ روز کاری انجام می پذیرد. بدیهی است در صورت نقص یا عدم صحت اطلاعات درخواست ارسالی تا تکمیل اطلاعات، صدور فیپا متوقف مانده و مهلت مورد نظر از زمان تکیمل اطلاعات آغاز خواهد شد. شایان ذکر است که در موارد خاص مانند کتابهای مربوط به همایش ها، کنگره ها، جشنواره ها و … کتابهای مربوط به مناسبتهای خاص ملی و مذهبی، کتابهای درسی و آموزشی و موارد خاص با درخواست ناشر و با تایید مدیر کل یا معاون اداره کل پردازش و سازماندهی مهلت مذکور تا ۱ روز کاری نیز تقلیل می یابد.
منبع: سایت کتابخانه ملی

 


هرگونه سوال در زمینه چاپ کتاب، گرفتن مجوز چاپ کتاب، مراحل چاپ کتاب، هزینه ی چاپ، تبدیل پایان نامه به کتاب، چاپ در زمینه های علمی ادبی دینی هنری پزشکی مهندسی، تالیف و نوشتن پایان نامه و اکسپت مقالات ای اس ای (ISI) و ای اس سی (ISC)  و … را از ما بپرسید

شماره تماس:   09354752333

ایمیل انتشارات:vashpublish@yahoo.com
ایمیل: hoseinvash@yahoo.com
جیمیل: hoseinvash@gmail.com
 

نوشته‌های مرتبط:

تبدیل پایان نامه به کتاب حوزه- 09183775334 مشاوره رایگان

برای نخستین بار ثبت نام طلبه در مقطع سطح چهار...

در هفت دقیقه کتاب اسکن کنید!

در هفت دقیقه کتاب اسکن کنید! در هفت دقیقه کتاب...

خرید کتاب با تخفیف 40 درصدی در بیستمین نمایشگاه کتاب مشهد

تحفه‌گر معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل ارشاد استان خراسان...